bloemen

Er is een heel oud liedje van Barbara Streisand en Neil Diamond, “You Don’t Bring Me Flowers”, dat ons soms te binnen schiet als we het moeilijk hebben. We weten hoeveel invloed een eenvoudig geschenk, een tekentje van aandacht, kan betekenen voor je relatie. Het brengt een glimlach, een warm gevoel van geliefd en gewaardeerd te zijn… Maar pas op! Zelfs bloemen mee naar huis nemen kan ingewikkelder zijn dan je zou verwachten 🙂

Nick: Waargebeurd verhaal. Jen en ik trouwden toen we beiden nog student waren en hadden niet veel geld. Toen ik eindelijk mijn eerste echte baan had, besloot ik dat ik echte bloemen naar mijn bruid zou brengen. Ik vond een bloemist en in een opwelling bracht ik een heel arrangement (bloemen & vaas) mee voor Jen. Ik wilde haar laten weten dat ik van haar hield en haar waardeerde, vooral omdat we net besloten hadden om aan kinderen te beginnen. Ik had beelden in mijn hoofd van Jen die met een moeilijke pasgeborene omging, maar dan een blik op de bloemen wierp en een beetje opfleurde.

Jen: In het begin was ik blij als Nick me bloemen bracht zonder enige reden. Maar naarmate de tijd vorderde, begonnen Nick’s verrassingsbloemen me te stressen, vooral omdat ik degene was die elke maand de bankrekening in evenwicht bracht. Bovenop de geldstress, kreeg ik last van de rommel, het aantal vazen dat zich ophoopte in mijn opbergkasten begon me te storen.

Toen Nick op een dag binnenkwam met bloemen en ik de zoveelste vaas zag die aan mijn kast moest worden toegevoegd én de zoveelste rekening, voelde ik me benauwd genoeg om er iets van te zeggen. Ik begon met hem te bedanken voor de verrassing en hem te vertellen hoe mooi de bloemen waren, maar toen deelde ik mijn zorgen over de kosten en de rommel met hem.

Nick: Als Jen niet de moed had gehad om iets te zeggen, zou ik niet geraden hebben dat mijn gewoonte om haar te verwennen en te verrassen met bloemen in vazen haar stress bezorgde. Ik geef toe dat ik geneigd was om te zeggen “Goed! Geen bloemen meer dan!” Maar ik wilde niet toegeven aan wrok. Als er een manier was om Jen toch bloemen te brengen zonder haar stress te bezorgen, was ik bereid om het te doen. Dus nu ga ik voor het eenvoudige boeket! We hebben nog maar een paar vazen in huis om een bos bloemen in te zetten. Soms, voeg ik een fles wijn toe – zolang die niet van de bovenste plank in de winkel is 🙂

Jen: Als ik denk aan de veranderingen die Nick maakte om beter aan mijn behoeften te voldoen, smelt ik. Als Nick nu een bos bloemen uit de kruidenierswinkel meebrengt, zie ik niet alleen het mooie boeket dat hij heeft uitgekozen. Minder vazen en kleinere prijskaartjes tonen me de bedachtzaamheid en onbaatzuchtigheid van een man die me niet alleen vertelt dat hij van me houdt, maar dat ook laat zien door te luisteren en actie te ondernemen op basis van wat hij heeft gehoord.

Misschien zegt ie het niet met bloemen, maar de kans is groot dat er onvolmaakte, kleine manieren zijn waarop je partner probeert te laten zien dat hij/zij van je houdt. Reageer je met dankbaarheid, zelfs als het gebaar een beetje zijn doel mist? Wij moedigen jullie aan om in die momenten de beste bedoelingen van je partner te waarderen maar ook eerlijk uit te spreken wat er voor jou niet werkt en waarom. Zo bouw je vertrouwen op en versterk je de liefde.

met dank aan thecouplespost

Foto Jan Vannoppen

Verbonden en toch vrij leven met je partner.

Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?

Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie!

Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:
• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders
geven
• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op
• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen
verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.

Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’.

Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: