toekomst

Ken: Perspectief is alles. Ik weet dat ik veel dingen anders zou doen als ik terug in de tijd kon gaan. Maar hoe zit het met mijn huidige leven? Welke wijsheid uit de toekomst zou me kunnen helpen om de dingen nu anders te zien? Een van mijn uitdagingen is piekeren over de toekomst: waar zullen we zijn, wat zullen we doen, wanneer gaan we met pensioen? Ik denk dat mijn toekomstige zelf me zou vertellen “Stop met je zorgen te maken! Je kan de meeste dingen toch niet voorspellen en ook niet veranderen. Leef je leven NU. Hou van je vrouw alsof dit je laatste dag is, omdat er misschien geen morgen is… Je kan wat plannen maken en sparen, maar steek je tijd en energie in je relaties, met de belangrijke mensen in je leven en de eerste daarvan is Janine.”

Janine: Oké, wat zou ik over 20 jaar willen bereiken? De eerste dingen die in me opkomen zijn: mijn leven niet verspillen, mijn volledige potentieel benutten en me niet langer zorgen maken over wat anderen van me denken. Ik denk dat het neerkomt op het vinden van mijn doel en het vinden van vrede. Voor mij raakt dit citaat de kern: “Het beste gebruik van het leven is het te besteden aan iets dat het overleeft.” (William James)

Ken: Meer advies van mijn toekomstige zelf gaat over besluiteloosheid en egocentrisme: “Weet je nog wat je tegen je kinderen zei toen ze opgroeiden? ‘Doe het juiste.’ Blijf daarbij. Wees je bewust van je gevoelens, maar laat ze niet je gedrag bepalen. Als je het juiste doet, kun je ’s nachts slapen en je minder zorgen maken over de toekomst. De rest regelt zich vanzelf.”

Janine: Een ander citaat schiet me te binnen. Rick Warren schrijft in The Purpose Driven Life: “De grootste tragedie is niet de dood, maar een leven zonder doel.” Soms heb ik grandioze ideeën in een gesprek met Ken en zeg ik dingen als: “Misschien moet ik onze sociale zekerheid herzien.” Of “Misschien kan ik de verpleeghuizen van ons land hervormen, zodat ouderen betere zorg krijgen.” Misschien, misschien kan ik in de komende 20 jaar iets “groots” tot stand brengen, maar niet in mijn eentje. Een partner hebben die met me samenwerkt en me steunt is een groot geschenk. Twee zijn beter dan één. En in mijn geval heb ik Ken nodig om mijn dromen en doelen wat realistischer te houden! Ken spiegelt me liefdevol en ik doe hetzelfde bij hem. Zo houden we elkaar wakker en in evenwicht, nog een geschenk uit het relationele leven 🙂

met dank aan thecouplespost

Foto door Pixabay op Pexels.com

Verbonden en toch vrij leven met je partner.

Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?

Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie!

Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:
• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders
geven
• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op
• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen
verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.

Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’.

Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Eén opmerking over 'toekomst'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: