Samennaarkerst

Leuk of niet, de feestdagen staan voor de deur, voor we het weten is het Kerstmis. Hier zijn 3 praktische tips om stress te verminderen en plezier te vinden in de voorbereidingen, terwijl het aftellen naar Kerstmis doorgaat.

Het is gemakkelijk om op te gaan in de gekte van het seizoen. Alledaagse beslommeringen zoals werk en gezin kunnen de stress verhogen. De To-Do lijst groeit met cadeaus die gekocht moeten worden, kaarten die gepost moeten worden, schoonmaakwerk dat gedaan moet worden en nog een feestje dat bijgewoond moet worden. Het internet staat vol met uitstekende tips om de feestdagen te overleven. Hoewel deze ideeën geweldig zijn, willen wij er toch nog graag 3 aan toevoegen. Ze zijn eenvoudig en praktisch en passen bij elk moment en elk budget.


Tip #1: spreek een To-Do Lijst af Maak samen een To-Do Lijst en bespreek elk item. Luister naar je partner. Wees eerlijk. Vertel waarom jouw “To-Do” belangrijk is, maar laat Kerstmis geen eindeloos project worden. Stel grenzen aan je behoeften, je tijd en je financiën. Je kunt je gekke oom of een epische sneeuwstorm niet controleren. Maar door vooruit te plannen heb je de touwtjes in handen.

Tip #2: Creëer samen fijne herinneringen Samenhorigheid is de sleutel. Het is moeilijk om herinneringen te delen of nieuwe te maken als je daarbij niet samenwerkt. Wees mild voor elkaar, maar maak er een punt van om je samen in te zetten voor het proces. Alleen al de wetenschap dat je partner je steunt, kan voor rust in je hoofd zorgen? Luister naar favoriete kerstliedjes of deel herinneringen aan voorbije feestdagen terwijl je opruimt, kaartjes schrijft, cadeautjes inpakt of koekjes bakt. Maak het leuk door het samen te doen.

Tip #3: Blokkeer vanaf nu tot 25 december, elke dag 20 minuten in je agenda Plan bewust voor tijd samen. Hint: Intentioneel is doelbewust en met een doel. Ontdek het beste cadeau van het seizoen: de actie Samen naar kerst 🙂 Laat je inspireren door de  dialoogvragen van onze adventsactie. Elke dag krijg je een vraag in je mailbox. Daarover schrijf je een brief naar je partner. Een liefdesbrief! Lees je brief voor aan elkaar en wissel daarna uit. Neem de tijd om de brief die je ontvangen hebt nog eens te lezen. Misschien zijn er dingen die je wil vragen? Neem daar samen de tijd voor. Maar hou het kort! 10 min. schrijven/ 10 minuten uitwisselen. Schrijf je hier in voor deze hartverwarmende actie 🙂

Als je deze 3 tips volgt, weten we zeker dat je beter voorbereid, ontspannen en vol vertrouwen de feestdagen in zult glijden, en vooral: meer verliefd op je partner. Besteed deze dagen en weken voor Kerstmis aan het inpakken van je relatie in liefde. Denk eraan, kerstmissen komen en gaan, maar als je wilt dat je relatie eeuwig duurt, behandel haar dan als het belangrijkste geschenk van het seizoen! GENIET!

dit is een bewerking van een post van thecouplespost

Verbonden en toch vrij leven met je partner.

Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?

Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie!

Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:
• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders
geven
• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op
• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen
verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.

Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’.

Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: