Blues & Bliss

Lieve Jan,

De maand december was een lastige. Wij twee op verschillende snelheden. Jij thuis in vakantiemodus, verlangend naar nabijheid, gezelligheid en in relaxmodus, vertragend, rustig genietend. Ik volop in werkmodus. Een werk dat me opslorpte, veel energie en engagement vroeg. Zorgen en geven, telkens maar weer. Dan kwam ik thuis en stond jij daar met vragende warme ogen, een warme maaltijd en een gezellige kachel. En ik, ik voelde me leeg en had behoefte aan rust en stilte. Ik voelde me schuldig omdat ik jou niets meer te geven had. Kortom die twee verschillende snelheden en realiteiten maakten dat we een moeizame decembermaand hadden met gelukkig ook een rustig en vredig lichtpuntje: het kerstfeest bij ons thuis. Gewoon warm en vrolijk samen.

Ik ben dan ook blij dat 2022 is afgesloten, deur dicht a.u.b.! Laat ons naar 2023 kijken. Nu de drukte van december achter de rug is en er letterlijk ook meer ruimte in mijn werkagenda komt, is het dringend tijd voor zelfzorg: schrijven, schilderen, lezen, wandelen… Maar bovenal wil ik graag terug meer wij. De winderige brainstorm wandeling van zondag was een goed begin, een bliss. We spraken samen over de toekomst, het nieuwe jaar dat voor ons ligt en dat een kans in zich houdt. Dat is wat ik nodig heb nu, dat samen zoeken, uitdagen, debatteren, fantaseren, botsen, spiegelen. Ik vind het heel fijn om zo samen te meanderen, de mogelijkheden te bekijken, ze bij te houden, weg te gooien of te exploreren. Het geeft me energie en verbondenheid met jou, mijn maatje. De kracht van die dromen heb ik nodig om actie te ondernemen. Met vallen en opstaan zeker, maar ook met het vaste voornemen om dat verschil van de maand december achter ons te laten en te overbruggen. De quote van de dialoogvraag van vorige vrijdag: “Elke dag een nieuwe kans om het beter te doen.” stemt me dan hoopvol en mild. Want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, toch? Het herinnert me aan de getuigenissen op het encounter-weekend. We zijn allemaal mensen die vallen en opstaan en soms tot wondere dingen in staat zijn. Laat ons voor het “altijd weer opnieuw proberen” gaan.

Liefs

Leen

Liefste Leen,

Met deze titel kan je alle kanten uit. Is het glas halfvol of halfleeg? Is melancholie een vloek of ergens toch een zegen? Is er een goede kant aan deze natte winter met zijn lichtloze dagen die somber maken? En wat met de toestand van de wereld? Wat nu het eerst bij me opkomt is jouw uitspraak van gisteren, dat je tijd nodig hebt om te recupereren na de zware decembermaand op je werk. Je kwam veel verdriet tegen bij je patiëntjes en hun familie. Dat weegt op jou en indirect ook op mij. Zelf probeer ik op de achtergrond aanwezig te zijn, jou te steunen, jou geduldig ruimte te geven om terug evenwicht te vinden. Gemakkelijk was en is dat niet, want “dit verdriet is zo diep”. Zelf had ik nood aan nabijheid, ontspanning en een beetje zorgeloosheid. Dat jij zei: “ik ben leeggegeven” kon ik wel begrijpen met mijn verstand, maar mijn gevoel wrong tegen. Ik voelde me in de kou staan, eenzaam. De familiefeesten brachten wel gezelligheid, hoopvolle wensen en vriendelijke gesprekjes. Maar de verbinding tussen ons was ver zoek. Dus ja, volop de blues…

En dan toon je me “Pauze” van Dirk De Wachter, die voor de zoveelste keer uitlegt dat die blues gewoon bij het leven hoort. Maar er is een probleeem zegt hij langgerekt. We hebben er een taboe van gemaakt, kunnen er niet over praten, raken erin verstrikt. De oplossing weet hij ook: tijd nemen, stilte en ruimte maken om naar elkaar te luisteren, elkaar vastpakken en vasthouden. Laten we dat dan maar doen.

Liefs

Jan

Verbonden en toch vrij leven met je partner.

Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?

Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie!

Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:
• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders
geven
• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op
• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen
verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.

Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’.

Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: