nodig

Kijkend naar de laatste dagen, wat heb ik het meeste nodig?

Lieve Jan,

Afgelopen woensdag kwam ik ontmoedigd thuis, teleurgesteld in mezelf. Ik was weer eens te cassant geweest. Mijn temperament ging met me op de loop en ik had mijn ergernis over een slordigheid van een collega nèt iets te scherp verwoord. Gevolg: conflict en een moeilijk en moeizaam maar uitklarend gesprek. Ik had het onbehaaglijke gevoel de onruststoker te zijn in ons team. Vol ambetantigheid over mezelf kwam ik thuis en het werd ei zo na een ruzie tussen ons. Ik zag je ergernis en hoorde mijn onredelijkheid. “Stop! Kom alsjeblief terug, ik wil het vertellen.” En jij pakte een stoel en nam de tijd om te luisteren. Dat was wat ik nodig had op dat moment. Ik ben blij dat ik erom kon vragen en blij dat jij je over je (terechte) ergernis heen kon zetten. Het deed deugd om jouw luisterend oor te hebben.

Dat voorval op het werk, de bijna ruzie thuis, dat is mijn achterkamer, het rommelhok van mezelf. Ik ben er niet fier op en schaam me ervoor. Ik moffel het met alle plezier weg. Maar ik bleef erover denken, boos en teleurgesteld in mezelf. Hoe kan Jan nu zo iemand graag zien? Wat is goed en wat is slecht in mezelf? Ik piekerde… En dan kwam dat ene zinnetje in me op: “God maakt geen afval.” Die gedachte is lastig! De eerste opdracht is mezelf graag zien. Dat besef ik en daar had ik deze week jou bij nodig. Dank voor je geduldig luisteren toen en nu, dank voor de ruimte die je me bood om die onrust in mij te kanaliseren. Creatief prullend: zoekend naar het juiste beeld en de juiste woorden voor een flyer.

Gaf, geef ik jou wel wat jij nodig hebt? Die vraag kriebelt aan me. Het is een kleurenpalet van donker en licht. Ik voel me mens van goede wil, maar vooral mens, met vallen en opstaan dus. Dan is er het besef dat liefde een werkwoord is en blijft. Ik leer liefhebben, zachte zucht…

liefs

Leen

Liefste Leen,

Laat me als aanknopingspunt het misverstand van vrijdagochtend nemen. Aan het ontbijt vroeg je: “Wat zijn je plannen vandaag?” Ik: “Ah, we hebben toch een vrije dag samen, want morgen zaterdag moet ik werken!” “Hoe kan ik dat weten, als je me niet zegt dat je vrij neemt?” was jouw reactie. Ik reageerde ongelovig en teleurgesteld. Alweer slecht afgesproken, terwijl ik me voorgenomen had om quality time met jou in te plannen. Ik heb er dezer dagen enorm nood aan om dicht bij jou te zijn. Misschien komt het door het sombere koude weer. Misschien is het al het receptiegedoe. Niet aan mij besteed, ik wil gewoon thuis zijn onder een dekentje tv kijken of met jou in bed liggen 🙂

“Als je dat wilt moet je spreken.” is dan jouw typische reactie. Duidelijkheid a.u.b.! Maar daar heb ik het moeilijk mee, uit angst dat je me maar lui en weinig toegewijd zal vinden. Er is immers nog zoveel te doen en de tijd staat niet stil. Gelukkig konden we vrijdagochtend de tijd toch even stilzetten. Dat dank ik vooral aan jouw liefdevolle omgang met het agenda-misverstand. Met de jaren leren we om zo’n situatie snel te ontmijnen en keuzes te maken die ons deugd doen. Dat maakte dat we die vrijdag onze band konden aanhalen. Het gaf me energie voor de lange, boeiende, werkdag gisteren. En vandaag vissen we het thema weer op: verbinden met elkaar, thuiskomen bij elkaar.

liefs

Jan

Verbonden en toch vrij leven met je partner.Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie! Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders geven• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: