puzzelen

Laten we voor eens en altijd de mythe ontkrachten dat “Tegenpolen elkaar aantrekken”. We voelen ons aangetrokken tot onze partner omdat hij/zij ons aanvult. Zij maken ons leven compleet. In een relatie is “compleetheid” méér dan het vinden van het ontbrekende puzzelstukje. Als de puzzel klaar is, is het bevredigend, maar niet meer leuk en interessant.
Onze verschillen naar waarde schatten, maakt ons complementair.

Tom: Toen ik me realiseerde dat Mary Frances “de ware” was, voelde ik me aangetrokken tot de manier waarop zij zag wat er gedaan moest worden en de vastberadenheid die ze had om het voor elkaar te krijgen. Dat vond ik geweldig aan haar en dat had ik nodig in mijn leven.

Mary Frances: Tom concentreerde zich op mij. Hij was vriendelijk en zachtaardig, altijd positief. Hij was mijn inspiratie en bouwde mijn zelfvertrouwen op.


De mogelijkheden zijn eindeloos als we elkaar aanvullen Mary Frances: Ik ben georganiseerd en efficiënt, maar heb Tom nodig om me op het grote geheel te blijven richten. Mijn creativiteit in de keuken is afhankelijk van Tom als beste souschef. Ik breng ons op tijd naar evenementen maar ben een muurbloempje zonder Tom, ik heb er dan veel aan als ik me emotioneel verbonden voel met hem.

Mary Frances plaagde me elke keer als ze haar rok moest optrekken om in de pick-up te klimmen. Op een sneeuwdag zei ze me, “Man, als we geen treeplanken nemen, glijdt een van ons uit en raakt gewond.” Haar toon vertelde me dat ze niet zeurde, maar een zetje gaf. Ik kreeg een niet mis te verstaan duwtje in de rug om tot actie over te gaan. Ik bracht onze kapotte sneeuwblazer naar de garage om hem te laten repareren en bestelde meteen ook die treeplanken voor de pick-up. Daarmee scoorde ik bij Mary Frances!

Onze verschillen respecteren is de sleutel Mary Frances: Afgelopen zaterdag versliep ik me en dat terwijl we die dag een huis vol bezoek verwachtten. Ik moest stante pede aan de maaltijd beginnen en het braadstuk in de pan doen … Toen ik opstond, had Tom koffie klaar en was aan het internetten. Ik vroeg hem voorzichtig om hulp. Tom bood aan het braadstuk te smoren terwijl ik de saus maakte. Tegen de tijd dat het braadstuk in de pan zat, had hij de met vet besmeurde kookplaat al schoongemaakt, met knoppen en al. Dat is liefde en dat vertelde ik hem in meerdere opzichten 😉.


Onze rol als koppels is niet alleen om onze complementaire partner te vinden, maar om te groeien in die relatie Tom: ‘Groeien’ is het sleutelwoord hier. Mijn rol is niet om simpelweg op Mary Frances te vertrouwen om mij aan te vullen. Hoewel ik haar houding waardeer, maak ik er een prioriteit van om daarin te groeien. Op vlak van planning bijvoorbeeld: toen zij me aan de belastingsaangifte herinnerde, glimlachte ik en zei haar dat ik er al mee bezig was. Zo groeien we, in plaats van gewoon complementair zijn. Ik luister. Ik anticipeer op haar aansporingen en samen trekken we aan hetzelfde zeel.

Mary Frances: Wij startten onze relatie niet met het idee elkaar te veranderen of zelfs maar te worden zoals onze partner. Maar ik leer wel van Tom en ontwikkel zélf de eigenschappen die ik zo in hem bewonder. Ons “braadstuk-verhaal” had verkeerd kunnen aflopen als ik in verwijten was vervallen omdat hij rustig koffie zat te drinken. Maar het lukte me om zijn hulp te vragen en hij was blij te kunnen helpen. Zo konden we later die dag onze gasten warm ontvangen.

Liefde is een proces. Het is door onze verschillen te eren en toe te staan, dat onze ruwe kantjes worden gladgestreken. Het is meer dan het vinden van het laatste stukje van de puzzel. Liefde is de vreugde van het samen puzzelen.

met dank aan thecouplespost

Verbonden en toch vrij leven met je partner.Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie?Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie! Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel:• Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders geven• Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op• Die inzichten deel je met partner. Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen verplichtingen. Je hoeft niet in de groep te delen.Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek alvast een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Eén opmerking over 'puzzelen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: