glimlach

Michelle: Een paar jaar geleden ging ik naar een seminar over lachtherapie. Tijdens dit seminar bestudeerden we meerdere studies over de relatie tussen lachen en succes. In één zo’n studie deden wetenschappers onderzoek over een periode van dertig jaar. Ze bekeken vijfhonderd jaarboekfoto’s van studenten en door alleen de glimlach van de student te meten, konden ze met 97% nauwkeurigheid voorspellen of ze zouden scheiden of getrouwd zouden blijven, hoe goed ze zouden scoren op gestandaardiseerde tests, hoe inspirerend ze zouden zijn voor anderen en hoe lang ze zouden leven. Toen ik dit hoorde dacht ik: “WOW. We hebben allemaal een superkracht… onze glimlach!”


Chris: Wist je dat we lachend worden geboren?Dankzij de 3D-echografie-technologie zien we dat baby’s in ontwikkeling al in de baarmoeder lijken te glimlachen. Na hun geboorte blijven baby’s lachen (aanvankelijk vooral in hun slaap of bij het plassen 🙂 ). Kinderen van 3 tot 12 jaar lachen gemiddeld 400 keer per dag. Maar volwassenen, vanaf 25 jaar, lachen gemiddeld slechts 20 keer per dag of minder. Ergens, tussen kindertijd en volwassenheid, worden we veel te voorzichtig met deze grote superkracht. Hersenscans tonen aan dat een glimlach de hersenen effectiever verlicht dan een reep chocolade, geld of zelfs een luxe vakantie. Dat klopt, niets zet onze hersenen zo aan als een glimlach. Het mooie van deze superkracht is dat het een gelukkiger wereld kan creëren. Glimlachen is een eenvoudige manier om de kwaliteit van leven voor jou en je omgeving te verbeteren. Je hoeft alleen maar te glimlachen en je wordt een gelukkiger mens. Echt waar. Zo eenvoudig is het.

Michelle: Bedenk eens wat dit kan betekenen voor je relatie! Mijn gezicht kan hoop en geluk in Chris’ hart brengen zonder dat ik een woord hoef te zeggen. Een vriendelijke blik of een speelse grijns is soms alles wat hij nodig heeft om zijn dag te veranderen, te weten dat er van hem gehouden wordt en zich opnieuw te verbinden met de positieve dingen in zijn leven. Als Chris met die prachtige groene ogen van hem knippert (hoewel dat soms betekent dat hij iets van plan is), krijg ik nog steeds dezelfde vlinders in mijn buik.

Chris: Voor mij kan een glimlach van Michelle mijn zenuwen kalmeren en een slechte dag beter maken. Moeder Teresa zei: “Ik zal nooit begrijpen hoe goed een simpele glimlach kan zijn.” En alsof dat nog niet genoeg is, blijkt uit onderzoek dat je met een glimlach niet alleen hoffelijker en toegankelijker, maar ook competenter overkomt. Willen we dat niet allemaal: er goed uitzien, vriendelijk en bekwaam overkomen? We hoeven alleen maar onze superkracht aan te spreken. Jij hebt de kracht om jezelf, je partner en iedereen om je heen te helpen een langer, gezonder en gelukkiger leven te leiden… gewoon glimlachen.

met dank aan thecouplespost

Foto door Pixabay op Pexels.com

Verbonden en toch vrij leven met je partner. Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie? Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie! Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel: Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders geven; Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op en die inzichten deel je met partner. Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: