Pasen

Jan: Dit jaar geeft de paastijd mij en ons “diepgang” en daar ben ik blij en dankbaar om. Voor de keuze die we maakten om in de vastentijd naar de zondagsviering van de universitaire parochie te gaan. Voor de kans die we krijgen om volgend weekend naar de “Dare to love” bijeenkomst van Encounter Europa te gaan. En voor de fijne en zingevende bijeenkomst rond “ons” spiritualiteitsweekend dat we met Encounter Vlaanderen deze herfst mogen gaan geven in Nederland. Dat heeft allemaal te maken met herbronnen. Wat heb ik dat nodig en wat is dat deugddoend! Quasi uitgedorst mogen drinken van een frisse mineraalrijke bron. Met momenten voel ik dat echt zo aan. Hoe de vertrouwdheid en het warme open gesprek met onze vrienden rond de tafel me troost en moed geeft. Hoe het oplichten van kaarsen tijdens de paaswake, het samen zingen en de preek me hoopvol stemt en me perspectief, solidaire verbondenheid en gemeenschapsgevoel geeft.

Leen: Er leefde een groot verlangen in mij naar zonnige vrolijkheid. Zingend en verwachtingsvol leefde ik naar Pasen toe. Bewust de donkere regenwolken van ons soms moeizame samenleven van afgelopen weken aan de kant schuivend.

Zaterdag, tijdens de paaswake werd ik geraakt door de duisternis en het licht. “There’s a crack in everything, thats how His Light gets in.” We hebben allemaal onze kleine en grote verdrietjes, onze struikelblokken van molshoop tot berg… Het is niet evident, soms duurt het, maar vertrouw erop, je komt er wel. Het “opstaan” heeft tijd, mildheid, geduld maar vooral veel Liefde nodig. Geef, gun jezelf de tijd om door het falen, het verdriet, de angst te gaan. Dat milde spreken van de voorganger, het samen zingen, het licht in de donkere kerk, het vertrouwen in de Liefde, troost me en geeft me hoop en respijt.

Jan: En toen werd het zondag, een zonnige Pasen zoals het hoort. We konden zowaar voor het eerst buiten eten aan de rijkgevulde en met paasbloemen versierde tafel. We koesterden ons allemaal in de warme zon 🙂 En vandaag, paasmaandag. Toch even de tuin in voordat de regen komt. Ik heb genoten van het rustige, productieve werk en laat het nu aan de natuur over. Want dat is ook paastijd: alles gaat bloeien en groeien, de race naar de zomer is ingezet.

” Een zaaier van hoop kan wachten, hij heeft er vertrouwen in. Hij doorstaat de teleurstelling als het zaad niet ontkiemt, maar houdt nooit op het hem toevertrouwde veld lief te hebben.” Paus Franciscus

Verbonden en toch vrij leven met je partner. Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie? Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie! Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel: Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders geven; Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op en die inzichten deel je met partner. Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: