chatGPT?

KEN: Wie is er nog meer gegrepen door de Chat GPT rage, wil je weten wat artificiële intelligentie te vertellen heeft? Ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om Chat GPT los te laten op “Vergeving en genezing in een relatie”. Dit is wat Chat GPT me vertelde:

“Vergeving en genezing zijn essentieel voor elke relatie die pijn heeft ervaren. Door de pijn te erkennen, empathie te oefenen, wrok te laten varen, geduldig te zijn en een plan te maken om verder te gaan, kunnen koppels samenwerken om hun relatie weer op te bouwen en een sterkere, gezondere band te creëren. Vergeet niet dat vergeving niet altijd gemakkelijk is, maar wel noodzakelijk voor een gelukkige en bevredigende relatie.”

We hebben de voorgestelde stappen van Chat GPT genomen en ons eigen voorbeeld, dat plaatsvond in het echte leven, ingevoegd :-).

In februari moesten Ken en ik een beslissing nemen over een werkopdracht van vier maanden in San Francisco. Ik wilde niet gaan. Ik keek ernaar uit om gewoon “thuis” te zijn. Ik probeerde op vele manieren Ken te vertellen dat ik dit idee niet leuk vond. Door omstandigheden buiten onze controle, accepteerden we uiteindelijk deze opdracht. Ik was gefrustreerd en wrokkig, en ik hield er een chip op mijn schouder aan over.

Erken de pijn: Nu we in San Francisco zijn aangekomen, erken ik dat ik heb gepruild en wrok koesterde – EN emotioneel afstand van Ken heb gehouden. Het heeft mij, of ons, geen goed gedaan.

Oefen empathie: Als ik me in Ken’s schoenen plaats, kan ik me inleven in zijn gevoel van verplichting tegenover zijn werk. Ik heb me zelf vaak verplicht gevoeld, over veel dingen waarvan ik vond dat ik ze moest doen. Voor mijn werk, mijn ouders, onze kinderen, enz. Als ik me herinner hoe ik gekke dingen heb gedaan om “een goede werknemer en medewerker te zijn”, kan ik Ken’s standpunt begrijpen.

Laat wrok los: Voor mij was de meest nuttige stap in het proces het herkennen hoe ik mijn wrok vasthield. Met andere woorden: het erkennen van mijn gevoelens. Nu ik begreep wat ik deed, liet ik die chip op mijn schouder los en stopte ik met pruilen.

Wees geduldig: Ik realiseerde me voor het eerst hoe boos ik was over deze baan in maart. Maar nu, begin mei, ben ik eindelijk klaar om het los te laten en er niet langer bij stil te staan. Het heeft me veel tijd gekost. Zoals chat GPT zegt, vergeving en genezing kosten tijd, en het is belangrijk om geduld te hebben met jezelf en je echtgenoot. Verwacht niet dat alles van de ene op de andere dag is opgelost, en probeer het proces niet te haasten. Gun jezelf de tijd om te genezen en het vertrouwen te herstellen.

Maak een plan om verder te gaan: We gingen zitten om dit alles te bespreken. Ik gaf toe dat ik Ken de schuld gaf van een situatie die niet zijn schuld was. Ik vertelde hem dat ik had besloten hem niet langer de schuld te geven en zei: “Het spijt me dat ik je dit heb aangedaan. Wil je me alsjeblieft vergeven?”

Ken: Nu ik me bewust was van Janine’s perspectief en gevoelens, was mijn antwoord een gemakkelijk “Ja”. Het kostte ons heel wat gesprekken om deze situatie te verwerken, maar het was de moeite waard. Samen hebben we besloten een lijst te maken van dingen die we willen zien en doen terwijl we hier zijn. We hebben tenslotte maar vier maanden om deze plek te verkennen…

Thanks to the couplespost

Verbonden en toch vrij leven met je partner. Een goede relatie heeft een goede communicatie tussen jullie samen nodig. Dat vraagt inzet en lef om fris naar je opvattingen en gedrag te kijken en je open te stellen. We vinden het allemaal belangrijk te investeren in een opleiding, in opvoeding, in wonen, dus waarom niet investeren in een goede relatie? Tijd is wat een stabiele relatie nodig heeft. We bieden je die kans in een heel weekend dat gericht is op jullie communicatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Geef richting aan jouw relatie, júllie relatie! Encounter organiseert weekends en workshops voor koppels. De opzet is simpel: Je luistert naar een presentatie over een onderwerp dat de weekendbegeleiders geven; Je schrijft je gedachten, gevoelens en inzichten over dit onderwerp op en die inzichten deel je met partner. Verschillende thema’s komen aan bod. Voel je vrij, los van de sleur en verbonden met elkaar. Het weekend doe je écht samen. Een beproefd concept dat zeer effectief is en jullie op het spoor van verbondenheid zet. Zin in meer? Neem een kijkje op de website en boek een weekend van ‘Samen naar meer’. Naast weekends voor koppels vind je er ook een specifiek aanbod voor jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: